De Australian Shepherd “aussie” is een geweldig ras, een zeer knappe verschijning welke duidelijk opvallen door hun prachtig gekleurde- vacht en ogen. Dit geweldige ras is intelligent, leergierig, ondeugend, altijd aan je zijde en overal voor in. Ze hebben een hoop energie en vinden het dus heerlijk om vooral veel te ravotten, zwemmen, klimmen en alles doen wat eigenlijk verboden is.

Ze begroeten je altijd met een hoop kabaal en ze zijn lekker aanwezig. De aussie kan naar je lachen dit noemen ze ook wel de aussie-smile! (zie foto) Verwar dit niet met de tanden laten zien aan je maar gewoon een begroeting op hun manier, super grappig!

De aussie is erg trouw en ze zullen je overal volgen zodra je opstaat of even naar het toilet gaat dus je moet er wel op voorbereid zijn dat je dat geen probleem vindt. Zijn nalatenschap als werkhond maakt het een loyale vriend welke beschermend kan zijn over zijn huis en familie en kan hem gereserveerd maken naar vreemden. Hij werkt graag voor je en steelt je hart met zijn lieve karakter.

Vergeet ook niet dat een aussie is en blijft een veedrijver/werkhond in hart en nieren dus alles wat snel beweegt willen ze achterna gaan en zien ze als een spel, dus geen agressie!

Door hun intelligentie zijn ze voor veel dingen geschikt zoals, rescue dogs, zoekhonden, hulphonden, sporthonden enz maar ze zijn vooral geschikt als huishond, ze willen dolgraag je maatje zijn.

De aussie maakt van het leven een plezierig avontuur….

Hieronder staat een beschrijving van de rasstandaard en de meest voorkomende ziektes binnen ons ras. (click op buttons)